Jesenji prvak Premijer lige BiH

Široki Brijeg se pojačava: Nova dva imena na Pecari

Dino Kresinger i Taianan Imbere Linhares Welker nova su pojačanja Širokog Brijega za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH.

Tim sa Pecare potpisao je ugovor na jednu i pol godinu sa napadačem Kresingerom koji je posljednji angažman imao u slovenačkom prvoligašu Zavrču. Ovaj 32-godišnji fudbaler u svojoj karijeri još je nastupao za Varaždin, Međimurje, Cibaliju, Slaven Belupo i australski Western Sydney. 

Brazilac Tai  igra na poziciji veznog igrača, a s njim je dogovorena suradnja na dvije i pol godine. Radi se o bivšem U20 reprezentativcu Brazila koji je dosad nosio dresove Seneca, Gremija, CSKA Sofije, Maccabi Netanye, Espanyola B, Puertollanoa, Parane, Sao Josea, Grodiga, Iraklisa i kruševačkog Napretka. 

Široki Brijeg na svojoj službenoj stranici saopštio je i da će odmor za igrače trajati do 8. januara iduće godine, za kada je zakazan početak priprema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.