Foto: EPA

Wolfsburgu bod u Dortmundu

Borussiji malo nedostajalo, Spahiću okršaj Zmajeva

Edmir Škorić

U srijedu navečer je odigrano pet susreta 16. kola njemačke Bundeslige. 

Iako tabela to ne pokazuje, derbi kola odigrali su Borussia i Wolfsburg u Dortmundu. Milioneri se ove sezone bore za opstanak u ligi, Wolfsburg je najozbiljniji konkurent Bayernu. Ono što je, ne tako davno, bio tim Borussije.

Gosti sve više zaostaju za Bayernom, Borussia je sve ugroženija i pitanje je kome je ovaj bod značajniji. Aubameyang je u osmoj minuti doveo domaće u vodstvo, ali je De Bruyne u 29. izjednačio na 1:1. Kada je Immobile u 76. pogodio za novo vodstvo domaćih, činilo se da će upisati petu pobjedu, ali Naldo je pet minuta prije kraja postigao gol za konačnih 2:2.

U pravoj golijadi, u Frankfurtu, Hertha iz Berlina je odigrala 4:4 protiv domaće ekipe iako je do finiša vodila dva razlike, a strijelci su bili Aigner, Seferović i Meier (2) na jednoj, odnosno Brooks, Ben Hatira,  Schieber i Niemeyer na drugoj strani.

Ove sezone sjajna Borussia iz Moenchengladbacha bila je bolja od Werdera s 3:1. Kruse je u 32. minuti pogodio s penala, na 2:0 povisio je Wendt u 38. minuti, ali je Junuzović smanjio na 2:1 u šestoj minuti nastavka, da bi Kramer u 64. otklonio dileme oko pobjednika. Hrgota je u završnici pogodio za 4:1, što je bio i konačan rezultat.

Izet Hajrović je za goste iz Bremena igrao posljednjih 25 minuta. Bayer je s 1:0 slavio u gostima kod Hoffenheima, a gol za pobjedu Apotekara postigao je Kiessling u 79. minuti. Ermin Bičakčić igrao je 90 minuta kod domaćih, Emir Spahić kod gostiju, dok Sejad Salihović nije dobio šansu za igru.

U timu Paderborna 90 minuta igrao je Mario Vrančić, a njegov klub je s 2:1 izgubio kod kuće od Schalkea iako je poveo autogolom Ayhana u 31. minuti. Choupo-Moting i Neustadter donijeli su preokret plavima iz Gelsenkirchena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:
Borussia D. - Wolfsburg 2:2 (Aubameyang 8, Immobile 76/ De Bruyne 29, Naldo 85)
Frankfurt - Hertha 4:4 (Aigner 43, Seferović 58, Meier 90, 91/ Brooks 21, Ben Hatira 33, Schieber 37, Niemeyer 81)
Hoffenheim - Bayer 0:1 (Kiessling 79)
Borussia M. - Werder 4:1 (Kruse 32 - penal, Wendt 38, Kramer 64, Hrgota 88/ Junuzović 51)
Paderborn - Schalke 1:2 (Ayhan 31 - ag/ Choupo-Moting 44, Neustadter 78) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.