United svim silama kreće po veznjaka Rome i defanzivca Ville

Adnan Beganović

Manchester United će u januarskom prelaznom roku pojačati svoje redove, a najveće želje menadžera Louisa Van Gaala su veznjak Rome, Kevin Strootman i odbrambeni fudbaler Aston Ville, Ron Vlaar.

Iako su iz Rome prije par dana objavili da Strootman nije na prodaju, Manhester United neće odustati, odnosno u januaru će na adresu rimskog kluba poslati službenu ponudu.

Osim Strootmana na meti Crvenih đavola nalazi se i Ron Vlaar, no menadžer Uniteda smatra da cijena od 12 miliona funti, koliko traži Villa za svog igrača, previsoka jer istom ugovor važi do ljeta naredne godine.

No, i pored toga holandski stručnjak će, prema pisanju otočkih medija, učiniti sve kako bi u januaru na Teatar snova doveo svog sunarodnjaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.