Bavarci opet u problemima

Zenit neokrznut prošao Munchen

Izuzetno uzbudljivo bilo je večeras u Munchenu, gdje je ruski prvak Zenit St. Petersburg ostao neporažen u duelu sa velikim favoritom Bayernom, te tako sebi povećao šanse da u revanšu na svom terenu izbori finale.

Već u 17. minuti vidjeli smo prva velika uzbuđenja. Franck Ribery izveo je najstrožu kaznu, golman Malafajev je odbranio, ali je Francuz opet natrčao i zatresao mrežu Rusa. Ipak, nakon toga, pogotovo u drugom poluvremenu, otvorio se Zenit, pa smo gledali još bolju utakmicu.

Bayern – Zenit    1:1

1:0 Ribery (18), 1:1 Lucio (60. – AG)

MUNCHEN – Allianz Arena. Gledalaca: 66.000.
Žuti kartoni: Ricksen, Fayzulin, Sirl, Arshavin (Zenit)

Bayern: Kahn /od 67. Rensing/, Lahm /od 80. Kroos/, Lucio, Demichelis, Jansen, Schweinsteiger /od 66. Lell/, Van Bommel, Ze Roberto, Ribery, Klose, Podolski. Trener: Othmar Hitzfeld
Zenit: Malafeev, Ricksen, Shirokov, Križanac, Sirl, Tymoshchuk, Denisov, Zyryanov, Fayzulin, Pogrebnyak, Arshavin. Trener:Dick Advocaat

Sudija: Lubos Michel (Slovačka)

Jedan od kontranapada izabranika Dicka Advocaata isplatio se u 60. minuti, kada je Lucio na jedan centaršut ponovio djelo Riisea od noć ranije, te loptu poslao u svoju mrežu za veliko slavlje Zenita.

Bayern će tako, nakon velikog mučenja protiv Getafea, ponovo imati težak posao u revanšu, kada moraju na noge Zenitu u St. Petersburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti