Bivši vlasnik Birminghama

Sullivan: Ronaldo je bio na pragu Birminghama

Bivši vlasnik Birminghama, David Sullivan, u razgovoru za engleske medije otkrio je da je umalo doveo Cristiana Ronalda.

Portugalac je nakon sjajne sezone u lisabonskom Sportingu birao između Manchester Uniteda i Birminghama, ali je na kraju završio na Old Traffortu za 17,5 miliona eura.

"Prije nego što je ostvaren transfer u United, nama je bio ponuđen za samo osam miliona eura, ali je on izabrao Manchester", rekao je Sullivan, danas suvlasnik West Hama.

Odluka Ronalda bila je i više nego logična, obzirom da je Manchester United sezonu prije njegovog dolaska osvojio naslov prvaka.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.