Poraz Real Madrida

Kraljevi nakon produžetka pali u Malagi

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida poraženi su u derbiju 14. kola ACB lige kod Unicaje u Malagi nakon produžetka rezultatom 99:92.

Odlično je Real ušao u meč. Dominirali su u prvoj četvrtini, te su stvorili 12 poena prednosti (29:17). 

Vodili su Kraljevi i cijelim tijekom druge dionice. Međutim, Unicaja je uspjela da spusti prednost, pa su na poluvrijeme otišli sa samo dva poena zaostatka, 48:46.

Nije Real dopuštao preokret u trećoj dionici. Imali su Kraljevi konstantno vodstvo, a u posljednju četvrtinu su ušli sa pet poena prednosti, 62:57.

Uspjela je Unicaja da u nekoliko navrata povede u posljednjoj dionici. Meč je ušao u neizvjesnu završnicu. Pogađala su oba tima, a poenima Caleba Greena za 77:77 završen je regularni dio meč, te se ušlo u produžetak.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sjajan meč se igrao i u produžecima. Unicaja je uspjela da preokrene rezultat u svoju korist, te su došli do pobjede koja ih ostavlja usamljene na vrhu tabele.

Fran Vasquez sa 23 poena i 10 skokova je predvodio Unicaju, Jayson Granger je dodao 21, dok je kod Reala Rudy Fernandez ubacio 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.