Dragan Jović, trener Zrinjskog

Zrinjski uoči polufinala Kupa sa Slavijom

Jović: Jasno, želimo duplu krunu!

„Igramo dobro tokom cijele sezone, ali to nam ništa ne znači uoči sutrašnje utakmice polufinala Kupa BiH sa Slavijom. Sve pada u vodu i za finale ćemo se protiv izuzetno kvalitetenog protivnika morati itekako potruditi kako sutra u Mostaru, tako i u revanšu u Istočnom Sarajevu“, rekao je Dragan Jović, trener NK Zrinjski.

Lider na premijerligaškoj tabeli protiv Slavija nastupiće u trenutno najjačem sastavu, što je još više povećalo optimizam u redovima popularnih „plemića“.  

“Naš cilj u ovoj sezoni je jasan. Želimo osvojiti titulu prvaka BiH, ali i odbraniti trofej pobjednika Kupa iz prošle sezone. Prvu utakmicu sutra igramo pred svojim navijačima i u svakom slučaju želimo pobijediti i to bez primljenog gola. Uspijemo li trijumfovati bez primljenog gola bilo bi nam mnogo lakše igrati 15. aprila u revanš susretu, te bi nam šanse za prolaz u finale bile veće“, istakao je Jović, naglasivši:

„Slavija je kvalitetna ekipa, što govori i da su u prvenstvu iza nas, na drugoj poziciji tabele. Ipak, vjerujemo da ćemo u dva meča biti tim koji će izboriti finale“.

Zrinjski bi protiv Slavije sutra trebao nastupiti u sljedećem sastavu: Melher, Nikolić, Serdarušić, Džidić, Selimović, Žuržinov, Ivanković, Stojanović, Žižović, Kordić i Đurić.

Utakmica "Pod Bijelim brijegom" počinje u 17 sati, a u sudiće je Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.