Foto: EPA

Financijski fair-play se ispriječio: Bony ne ide u City

Edmir Škorić

Wilfried Bony neće preći u Manchester City i to zbog financijskog fair-playa.

Građani ne mogu da troše koliko žele. UEFA ih je ograničila na 49 miliona funti, a taj novac je engleski klub već potrošio tako što je ljetos doveo Mangalu, Fernanda i Caballera.

Swansea za Bonyja traži 30 miliona funti i jasno je da bi City u normalnim okolnostima mogao da ga dovede, no sada nisu u poziciji da se razbacuju novcem.

Bony je postigao 25 golova u svojoj prvoj sezoni na Liberty stadionu i vjerovatno će biti najskuplji igrač koji je otišao iz ovog velškog kluba. Prethodno je Joe Allen prešao u Liverpool za 15 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.