Zrinjski brani naslov pobjednika Kupa BiH

Polufinale Kupa BiH

Zrinjski prvi favorit

Ekipa Zrinjskog aktuelni osvajač Kupa BiH, najveći je favorit za odbranu naslova iako će u dvomeču našeg najmasovnijeg takmičenja sa Slavijom imati težak zadatak.

Izabranici trenera Dragana Jovića jesu najkvalitetniji sastav u BiH, ali im ne ide na ruku činjenica što će revanš odigrati u Istočnom Sarajevu. Doduše, «plemići» su i naša najbolja gostujuća ekipa i nisu se rijetko znali radovati van Mostara. Takođe, teško da u BiH postoji klub koji u dva meča može eliminisati Zrinjski.

Lider na premijerligaškoj tabeli nastupiće u trenutno najjačem sastavu, što je još više povećalo
optimizam u njihovim redovima.

S druge strane, Slavija upravo u osvajanju Kupa BiH vidi šansu za izlazak u Evropu. Mladići iz Istočnog Sarajeva smatraju da bi im gol postignut u Mostaru, otvorio širom vrata prema finalu.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Široki Brijeg i Sloboda, a mala prednost je na strani Tuzlaka. Gosti će u revanšu igrati na svom stadionu, na «Pecari» su uvijek znali namučiti domaćina koji će u prvom duelu igrati bez četvorice standardnih prvotimaca.

No, Kup je takmičenje koje je uvijek neizvjesno što mu daje posebnu draž pa nije isključeno da se slično dogodi i na našim terenima.

Parovi i satnica
MOSTAR: Zrinjski - Slavija (17 sati), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Sloboda (18).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.