Odigran veliki derbi Rima

Rimski derbi: Eksplozivi kućne izrade, neredi, povrijeđeni..

Jučer je na rimskom Olimpicu odigran derbi velikih rivala Rome i Lazija. Dva tima u odličnom susretu podijelila su bodove, a konačni rezultat bio je 2:2. 

Nakon utakmice došlo je do nereda ispred stadiona Olimpico, a potraga za navijačima koji su učestvovali u neredima još uvijek traje. Danas je u zakazana i press konferencija u prostorijama policije nakon koje će biti poznato više detalja. 

Dvije manje skupine protivničkih navijača sukobile su se također ispred stadiona. Povrijeđena su tri navijača, dva Rome i jedan Lazija. Navijač Lazija pogođen je u glavu i odveden u bolnicu. 

U sukobu navijača Lazija i policije povrijeđeno je nekoliko policajaca. Prema pisanju Gazzette dello Sport navijači Lazija aktivirali su eksplozivnu napravu kuće izrade, punjenu ekserima od koje je povrijeđen jedan policajac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.