Bljesak

Na probi Arapović

Zrinjski započeo pripreme za nastavak sezone

Hrvatski stručnjak Mišo Krstičević danas je odradio prvi trening sa mostarskim Zrinjskim, a prethodno se u svlačionici predstavio svojim novim igračima, te se obratio javnosti. 

Zajedno s njim na konferenciji za štampu bio je i novi igrač Dejan Vukomanović, koji je u redove Zrinjskog stigao iz armenskog Gandzasara. 

"Zadovoljstvo mi je što sam ovdje, jer znam da je Zrinjski šampionski klub. Trudit ću se da se uklopim u ekipu i da svojim radom doprinesem rezultatima. Dolazim s puno želje za igrom i dokazivanjem a nadam se da ću opravdati to što me klub doveo", kazao je Vukomanović.

Zrinjski će uvodni dio priprema odraditi u Mostaru, nakon čega će otputovati u Međugorje, a potom u Istru. Generalna proba bit će protiv sarajevskog Olimpica. 

"Pogledao sam sve utakmice Zrinjskog ove jeseni, no tek ću se upoznati s igračima i oni će se tek upoznati s mojim metodama rada. Kada se priviknemo jedni na druge sjest će sve na svoje mjesto", kazao je Krstičević, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ostali su nam za sada svi igrači iz prošle sezone i doveli smo još trojicu. Ako se otvori još kvalitetno pojačanje mi ćemo reagirati, ali nećemo gomilati igrače. Zadovoljan sam s onim što imamo i mislim da ćemo se moći upustiti u borbu s konkurencijom. S ovom ekipom imam obavezu borit se za prvo mjesto i osvojit Kup", zaključio je Krstičević.

Današnjoj prozivci prisustvovao je i Ivan Crnov, koji će prema svemu sudeći ostati u Zrinjskom, a na probnom radu je 21-godišnji Sven Arapović, bivši U20 reprezentativac Kanade. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.