Romain Sato

Video

Sato MVP prve noći Playoffa Eurolige

Najkorisniji igrač prve utakmice Playoffa Eurolige je Romain Sato, igrač Montepaschi Siene koja već večeras igra revanš susret u Grčkoj, protiv Panathinaikosa.

Iako svojoj ekipi nije uspio obezbijediti pobjedu, Sato je odigrao izvrsnu partiju protiv Panathinaikosa, te ubacio 29 poena (7/10 za 2, 2/3 za 3 i 9/11 sa linije slobodnih bacanja). Svoju noć sato je upotpunio i sa 9 skokova te po 2 asistencije i ukradene lopte za ukupni index 40. Zanimljivo, drugi najkorisniji igrač četvrtfinalsnih susreta je njegov saigrač, Terrell McIntyre za 27 poena i 6 skokova, te isto toliko asistencija. Sato i McIntyer imaju priliku za “popravni”, a ako im se i ostatak ekipe pridruži Panathinaikos bi vrlo lako moga biti poražen na svom terenu.


Playoff Eurloige nastavlja večeras, revanš susretima u kojima će CSKA, Olympiacos, Panathinaikos i Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića pokušati doći do velike 2:0 prednosti i primaći se samo na korak do Final Foura.

Večeras igraju:

18:15 CSKA Moscow - Partizan
19:45 Olympiacos - Real Madrid
20:45 Regal Barcelona - Tau Ceramica
20:45 Panathinaikos - Montepaschi Siena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.