Košarkaška Euroliga

CSKA odbranom slomio Partizan

Aktuelni evropski prvak, moskovski CSKA, poveo je sa 2:0 u četvrtfinalnom dvoboju Eurolige sa beogradskim Partizanom.

Moskovljani su granitnom odbranom i u drugom susretu zaustavili Partizan, koji je ponovo potpuno podbacio u prvoj četvrtini susreta. U prvom meču, „crno-beli“ su za prvih deset minuta igre ubacili tri, a večeras šest poena.

CSKA je demontirao Partizana sa velikih 27 poena razlike (77:50) i ovo je, najvjerovatnije, kraj puta ove sezone u Euroligi za četu trenera Duška Vujoševića.

Erazem Lorbek ponovo je bio najefikasniji u redovima pobjednika, ovog puta sa 21 poenom, dok je s druge strane Stephane Lasme bio jedini dvocifren sa 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.