Zrinjski ostaje bez štopera

Matija Katanec na korak od italijanske Spezije

D. Kurbegović

Aktuelni prvak Premijer lige ekipa Zrinjskog  najvjerovatnije će ostati bez pouzdanog stopera i stuba odbrane ekipe iz Mostara.

Sjajni 24-godišnji defanzivac jučer je otputovao u Italiju, gdje će danas biti podvrgnut liječničkim pregledima u ekipi Spezije. 

Sjajne igre ovog igrača u dresu Zrinjskog privukle su pažnju brojnih klubova, tako da ukoliko prođe liječnički pregled Katanec će potpisati ugovor sa Spezijom, za koju odnedavno nastupa i povremeni reprezentativac naše zemlje Zoran Kvržić.

Ukoliko se realizuje transfer, prema pisanju italijanskih medija ekipa Zrinjskog bi inkasirala 200.000 eura za usluge ovog stopera, koji je 2013. godine u Zrinjski kao slobodan igrač došao iz bijeljinskog Radnika.

Katanec je ove sezone u dresu Zrinjskog odigrao 14 utakmica u Premijer ligi, te dva susreta u okviru pretkola Lige prvaka protiv slovenskog Maribora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.