Foto: epa.eu

357 dana bez pogotka

Ibišević: Nisam zaboravio kako se postižu golovi

Već 357 dana, preciznije 1008 minuta, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević je bez gola u Bundesligi u dresu svog Stuttgarta. 

Nakon problema i povrede sa skočnim zglobom Ibišević trenira ponovo punim intenzitetom sa ekipom Švaba koja se nalazi na pripremama u portugalskom Lagosu. U tri kontrolne utakmice Ibišević je postigao isto toliko golova, a golgeterski raspoložen Vedo trebati će Švabama u nastavku sezone. 

"Tako dugo nikada u svom životu nisam čekao na gol. Davao sam golove u kontrolnim utakmicama i u dresu reprezentacije, znači da nisam zaboravio kako se postižu golovi", rekao je Vedad Ibišević, a njegovu izjavu prenosi njemački Bild. 

Jesenji dio sezone u Bundesligi Vedo je okončao bez gola.

"Četiri ili pet sedmica igrao sam pod bolovima, a oni su postajali sve jači. protiv Leverkusena su postali prejaki, pa sam na poluvremenu trebao napustiti igru. Ipak, bilo je 0:3, pa sam uz lijekove protiv bolova nastavio dalje", rekao je Ibišević kojem je to bila posljednja zvanična utakmica u dresu VfB-a.

"Kada odsustvuješ šest sedmica shvatiš koliko je dobar tvoj posao", dodaje Vedo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

O "iskricama" sa Martinom Harnikom Ibišević je rekao:

"Pomislio sam kratko, 'pa čovječe upravo sam se oporavio od jedne povrede', ali sada nemamo nikakvih problema međusobno, sve je rješeno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.