ACB liga, 18. kolo:

Poraz Barcelone, pobjeda Reala

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone doživjeli su danas šesti poraz u ACB ligi. Katalonci su u 18. kolu poraženi u Vitoriji od Laboral Kutxe rezultatom 103:94.

Domaći su dobro otvorili meč. Poveli su s 10:4, ali je Barca serijom 13:2 uspjela da preokrene rezultat i dođe do polus pet. Međutim, Laboral odigrava završnicu prve dionice mnogo bolje, te su nakon prvih deset minuta igre imali tri poena prednosti, 25:22.

Vodio je Laboral cijelim tijekom druge dionice. Prednost se kretala između tri i osam razlike, a na odmor su otišli sa plus 10, 48:38...

I nastavak susreta donosi bolju igru domaćeg tima. Uspjeli su da dođu i do 15 poena razlike, ali se Barca odličnom završnicom treće četvrtine približila na minus pet, 70:65.

Međutim, Barcelona nije uspjela da dođe do preokreta. Domaći tim je bez većih problema zadržao prednosti, te su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Mike James i Fernando San Emeterio su predvodili Laboral do pobjede sa po 17 poena, a isti broj poena na drugoj strani su ubacili Abrines i Satoransky.

Real Madrid je velikim preokretom savladao na gostovanju Gran Canariju rezultatom 88:80.

Očajno su Kraljevi ušli u meč. Postigli su samo devet poena u prvoj dionici (17:9), a domaći tim je maksimalno koristio lošu napadačku igru ima iz Madrida.

Imali su u jednom trenutnku domaći i 15 poena prednosti. Na odmor su otišli sa plus 10, ali je u nastavku meča Real dominirao. 

Krenuo ih je šuti. Gran Canaria je bila nemoćna, te je Real stigao do pobjede na teškom gostovanju.

Sergio Llull i Andres Nocioni su predvodili Real sa po 14 poena, dok je kod domaćih Leon Kendall uacio 13.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 18. kolo:

Fuenlabrada - Bilbao 85:91
Joventut - Zaragoza 73:67
Laboral Kutxa - Barcelona 103:94
Gran Canaria - Real Madrid 80:88
Laguna Canarias - Sevilla 82:61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.