"Oni nisu naši rivali, Old Firm je mrtav"

Saopštenje Celticovih navijača razbjesnilo gradske rivale

Navijači Celtica su uoči gradskog derbija protiv Glasgow Rangersa izdali kontroverzno saopštenje koje je zasmetalo svakom navijaču njihovog gradskog rivala.

Naime, Celticovi navijači tvrde da će predstojeći duel ova dva tima koji se igra 1. februara biti historijski iz razloga što će biti prvi duel ova dva kluba u historiji!

"Kao navijači Celtica, priznajemo da je naš klub imao rivalski odnos sa Glasgow Rangersom osnovanim 1872. godine a on se nekada zvao Old Firm. U polufinalu ćemo bodriti svoj klub protiv jednog novog kluba koji je osnovan 2012. godine", stoji na početku saopštenja, nakon čega slijede nove provokacije:

"Ovo će biti prvi duel ova dva kluba i smatramo da je naziv Old Firm suvišan zbog likvidacije pravog Rangersa koji je osnovan 1872. godine".

Navijači Rangersa su ovo saopštenje nazvali besmislenim i ocijenili su da je njegov cilj bio isključivo isprovocirati sve u suparničkom taboru uoči derbija koji se igra za nekoliko dana. U cijelu priču se umiješao i čelnik Škotske fudbalske lige Neil Doncaster koji je istakao da je Glasgow Rangers apsolutno isti klub kakav je nekad bio.

Za one koji ne znaju, Glasgow Rangers je zbog bankrota 2012. godine izbačen u četvrtu ligu odakle su ponovo započeli svoj put ka škotskoj eliti. Trenutno su drugoligaši i ovo će biti njihov prvi duel sa svojim najvećim rivalima.

Old Firm je do sada odigran 399 puta a Rangersi su sa 159 pobjeda uspješniji u međusobnim duelima. 

Celtic i Rangers će 1. februara na Hampden Parku odigrati svoj jubilarni 400. derbi u okviru polufinala škotskog Liga kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.