Ribeiro u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Novac je presudio: Odabrao Al-Ahli ispred Uniteda i Milana

Edmir Škorić

Everton Ribeiro je mogao da igra u slavnim italijanskim klubovima, ali ih je odbio.

On je, poput mnogih, odabrao da igra u klubu koji će mu obezbijediti egzistenciju, pa je tako zanemario ponude Milana i Manchester Uniteda.

Nema sumnje da bi i spomenuti timovi uspjeli da mu priušte dobre uslove, ali Ribeiro se odlučio za klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Potpisao je četverogodišnji ugovor s klubom u Al-Ahliju.

“Bilo je ponuda od Uniteda i Milana, a jedina ponuda s kojom smo svi bili sretni, i ja i Cruzeiro, bila je ona od A-Ahlija”, rekao je Ribeiro, inače 25-godišnjak koji igra na poziciji ofanzivnog veznog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.