Foto: EPA

Bundesliga, 20. kolo

Borussia više nije na dnu, Bayern i Wolfsburg sigurni

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je prekinula seriju loših rezultata, pa je slavila u Freiburgu u 20. kolu njemačke Bundeslige.

Borussia je uspjela da pobjegne sa dna tabele, a u Freiburgu su Milioneri podsjetili na svoje najbolje dane. Slavili su s 3:0 uz pogotke Reusa i dva Aubameyanga.

Fenjeraška pozicija pripada sada Stuttgartu, koji je pred svojim navijačima s 0:2 poražen od Bayerna. Arjen Robben i David Alaba donijeli su Bavarcima trijumf s kojim su zadržali osam bodova prednosti nad Wolfsburgom. Vedad Ibišević je odigrao 90 minuta za Švabe.

Wolfsburg je pogocima Dosta i De Bruynea (2) s 3:0 savladao Hoffenheim. Ermin Bičakčić igrao je 90 minuta, dok Sejad Salihović nije dobio ni minute.

Duel Koelna i Paderborna završen je bez golova, a u redovima gostujuće ekipe nije nastupao Mario Vrančić. I dodajmo da je Hertha u Mainzu bila bolja od domaće ekipe s 2:0, a strijelci su bili Hegeler iz penala i Beerens.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 20. kolo:
Freiburg - BVB 0:3 (Reus 9, Aubameyang 56, 72)
Koeln - Padeborn 0:0
Mainz - Hertha 0:2 (Hegeler 35 - penal, Beerens 43)
Stuttgart - Bayern 0:2 (Robben 41, Alaba 50)
Wolfsburg - Hoffenheim 3:0 (Dost 3, De Bruyne 28, 84)


Marco Reus Goal ~ Freiburg 0-1 Borussia... by rubin7190
Pierre-Emerick Aubameyang Goal ~ Freiburg 0-2... by rubin7190

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.