Foto: EPA

Svi problemi nakon odlaska iz Sarajeva

Saidu Husejinoviću nije suđen Maksimir

A. Haznadarević

Jedan od najvećih miljenika navijača FK Sarajevo Said Husejinović, već dvije godine nakon rastanka sa bordo dresom ne može naći potpuni smiraj, s obzirom na sve pehove koji su ga zadesili nakon napuštanja Koševa. U jednom trenutku "milimetri" su ga dijelili od poziva tadašnjeg selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, a onda je mnogo toga krenulo niz brdo.

Nesuđeni transfer u CSKA Sofiju i dolazak na Maksimir

Nakon što je zapali Evropu svojom fenomenalnom partijom protiv Levskog, na adresu bordo kluba su počele pristizati ponude za ovog sjajnog veznjaka, a najizdašnija je bila ona iz sofijskog CSKA. Bh. vezista je pristao na tu ponudu, te je čak snimljen u Sofiji gdje je potpisao predugovor. Stvari su se kasnije iskomplikovale nakon što se u "potjeru" za Saidom uključio i zagrebački Dinamo, te je na kraju završio na Maksimiru.

Brušenje forme i borba za minutažu

S obzirom na to da je u Dinamo stigao s nekoliko kilograma viška, morao je proći kroz spartanski sistem priprema s ciljem dosezanja najbolje moguće forme. Tokom svog tog perioda je dobijao nešto manje minutaže od tadašnjeg trenera Krunoslava Jurčića, čija je prva violina veznog reda, naturalizovani Brazilac Sammir bio neprikosnoven.

Konačno dostignuta top forma i teška povreda

Nakon mjeseci brušenja forme i borbe za minutažu, Said Husejinović se ustalio u timu, a kako je Sammir u to vrijeme bio na izlaznim vratima kluba, bh. internacionalca su svi vidjeli kao novog glavnog kreatora igre Dinama. Ponovo su počeli padati eurogolovi u Saidovom stilu, a to sve je trajalo do kraja oktobra 2013. godine kada je uslijedila teška povreda. Morao je izaći sa terena nakon 15. minuta igre protiv Splita, a ispostavilo se da su stradali križni ligamenti desnog koljena.

Povratak na teren, ali koljeno nije izdržalo

Nakon šest mjeseci izbivanja sa terena, Said Husejinović je konačno sanirao povredu koljena i ponovo počeo brusiti formu iz početka. Ipak, ispostavilo se da povreda nije bila posve sanirana, s obzirom na to da je gostovanje u Puli bh. vezisti donijela isti crni scenario koji je već preživio. Ponovo ga je očekivao operativni zahvat, pa rehabilitacija sljedećih 6 mjeseci...

Konačni oporavak, a onda naplata starog grijeha

Tek što se konačno oporavio od povreda koljena koje su mu uništile više od cijele jedne godine karijere u Dinamu, Modri su otputovali na završni dio zimskih priprema u Španiju. Iako se uveliko pričalo da će biti posuđen, Said Husejinović se našao na spisku igrača koji putuju sa Dinamom na pripreme.

Sve je izgledalo dobro i očekivao se još jedan come-back nesalomljivog dečka, ko zna koji po redu. Međutim, baš tada je stigla naplata starog grijeha, možemo reći u najgorem mogućem trenutku. Radilo se o staroj tužbi sofijskog CSKA. Disciplinska komisija UEFA-e je nekadašnjem miljeniku Koševa izrekla 4-mjesečnu suspenziju koje će tako uništiti još jednu priliku za povratak na Maksimir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.