City želi Simeonea

Ponajbolji trener današnjice dolazi kod Džeke?

Edmir Škorić

Trener Atletico Madrida Diego Simeone mogao bi preuzeti Manchester City.

Simeone je jedan od najboljih evropskih trenera u ovom trenutku. Argentinac sa velikim uspjehom vodi Atletico, a u zadnjem susretu na klupi crveno-bijelih je razmontirao Real Madrid (4:0).

Trener koji zaista zna da radi svoj posao i koji ima karizmu, pa je zato zanimljiv velikim klubovima, a navodno i čelnicima Cityja.

Mediji u Engleskoj su objavili kako je Manuel Pellegrini u opasnosti i kako je na pragu otkaza zbog loših rezultata. Pellegriniju bi mogli presuditi duelu s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka.

Ukoliko Čileanac ne popravi stvari u igri Cityja i ne donese rezultate, Simeone bi bio najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika. Za devet godina je Simeone osvojio sedam naslova, Primeru, Kup Kralja i Evropsku ligu između ostalih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.