Poznati parovi osmine finala Eurocupa

Cedevita ide na Gran Canariju, Bayern protiv Valencije

Košarkaški Eurocup je stigao do nokaut faze takmičenja, poznato je 16 ekipa koje su se plasirale u osminu finala. Najbrojnije ekipe su ruske (Lokomotiv Kuban, Khimki Moscow Region, Zenit St.Petersburg, Unics Kazan).

Po dva predstavnika imaju Turska (Banvit i Pinar Karsiyaka), Španija (Gran Canaria, Valencia), Italija (Virtus, Cantu), Njemačka (Bayern, Brose Baskets), dok po jedna ekipa stiže iz Poljske (Turow), Hrvatske (Cedevita), Litve (Lietuvos Rytas) i Francuske (Paris Levallois).

Tri ekipe su drugi krug završile bez poraza. To su Bayern, Lokomotiv Kuban i Pinar Karsiyaka. Turski Banvit je u gostima razbio Sassari 72:89, Davis i Mejia su ubacili po 16 poena, Dragičević i Simmons po 15. Omjer u skoku je bio na strani turske ekipe 38:26. Cantu je na svom parketu zahvalujući prije svega Johnson - Odomu (21) i Abassu (12) koji su bili glavni kreatori pobjede nad Paokom 78:70.

Gordićeva Cedevita je poražena kući od ruske ekipe Krasny Oktyabr 92:101, pa će u osmini finala igrati protiv Gran Canarie. Gordić je bio ubjedljivo najbolji u svojoj ekipi sa 17 poena za 27 minuta koliko je proveo na parketu.

Parovi osmine finala
Unics Kazan - FoxTown Cantu
Gran Canaria Las Palmas - Cedevita Zagreb
Virtus Rome - Banvit Bandirma
Khimki Moscow Region - Zenit St.Petersburg
Bayern Munich - Valencia Basket
Turow Zgorzelec - Paris Levallois
Pinar Karsiyaka - Lietuvos Rytas
Lokomotiv Kuban - Brose Baskets Bamberg

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.