Prijateljska utakmica

Široki Brijeg poražen od Dunajske Strede

Široki Brijeg doživio je prvi poraz na pripremama u Antalyji. Više razloga za slavlje imala je Dunajska Streda koja je slavila s minimalnih 1:0. 

Slovački prvoligaš do vodstva je mogao u 34. minuti, no nije bilo preciznosti u samoj završnici. U 55. minuti nespretno je reagirao Damir Džidić i pogodio vlastitu mrežu, a dvadesetak minuta kasnije Dunajska Streda propustila je definitivno "prelomiti" utakmicu u svoju korist.

Pokušao je Musa s Pekom i Kresingerom u završnici doći do izjednačenja, no ostalo je 0:1. Wagner i Tai uopće nisu ulazili u igru, za očekivati ih je obojicu među prvih 11 na sutrašnjem oproštaju od Antalyje u srazu s danskim prvoligašem Odenseom.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Pandža, D. Džidić, Karačić, Landeka (46. Kožul), Ivanković (60. Ćorluka), Lončar (46. Pehar), Zakarić (69. Peko), Buhač (80. Kresinger), Menalo (46. Plazonić).

DAC: Polaček, Ljubičič, Šnirc, Michalik, Krišto, Sesar, Turna, Brašen, Štepanovsky, Majernik, Szarka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.