Hokoješ Wayne Gretzky zlato čuva i van vitrina

Šta je zajedničko za Wilkinsa, Gascoignea i Gretzkog?

10 najljepših kćerki sportaša

M. Skaka

Ne rađaju se zgodna djeca samo porodicama glumaca ili pjevačica, već i sportisti vrlo često imaju veoma zgodne potomke. 

Možda je pitanje genetike, možda sportskog načina života koji profesionalni sportisti nameću svojim kćerkama još od mladih nogu, a sasvim sigurno ne odmaže ni činjenica da uspješni fudbaleri ili košarkaši svoju djecu vrlo često prave sa manekenkama i drugim damama koje oduzimaju dah. U svakom slučaju rezultat često oduzima dah, a evo pregleda onih najljepših.

Laila Ali

Kćerku Muhammada Alija ne treba posebno predstavljati. On je vjerovatno najveći bokser svih vremena, a i ona se bavi boksom što znači da je djevoka koju ne želite razočarati - može vas izbaciti iz cipela na jedan ili na drugi način.

Bianca Gascoigne

U okolini Paula Gascoignea sasvim sigurno nije nedostajalo lijepih žena. Tako i ne treba čuditi što je njegova kćerka prelijep model i glumica Bianca Gascoigne.

Paulina Gretzky

Nisu samo fudbaleri i košarkaši roditelji prelijepe djece. Očigledno je to više pitanje uspjeha u datom sportu, nego discipline kojom se bave. Paulina Gretzky kćerka je najboljeg hokejaša svih vremena Waynea Gretzkog i glumice Janet Jones. Pauilina je model, pomalo i pjeva, a posebno je popularna na Instagramu.

Deepika Padukone

Ako niste pasionirani pratilac dešavanja u badmintonu, za Prakasha Padukonea vjerovatno niste nikada čuli, ali u Indiji on je velika zvijezda. I njegova kćerka velika za Zvijezda u Indiji, a imajući u vidu da tamošnje žene spadaju među najljepđe na svijetu, bilo bi nekorektno izostaviti je sa ove liste.

Deepika Padukone jedna je od najpopularnijih ljepotica Bolywooda i samo je pitanje vremena kada će se preseliti na zapad i zapaliti i Hollywood. Vidite i zašto.

Nastia Liukin

Ona je ritmička gimnastičarka koja je osvojila olimpijsko zlato za Sjedinjene Američke Države, te bila prvakinja SAD dva puta kao juniorka i dva puta kao seniorka, a njen otac je godinu dana prije njenog rođenja osvojio zlato za SSSR.

Gimnastičar Valeri Liukin oženio se sa još jednom ritmičkom gimnastičarkom Annom Kotchnevom i nakon raspada Svjetskog Saveza porodica je preselila u Ameriku.

Lexxi Silver

Lexxi Silver (lijevo) ili Sara Kosar je porno glumica. Njen otac je Bernie Kosar, quarterback koji je igrao za Cleveland Browns 1985. do 1993. godine. Ko kaže da slava i novac sigurno donose bogatstvo i sreću i za potomke? I oni je moraju sami svojim trudom zaraditi, a Lexxi je odličan primjer za to.

Mallory Edens

Wes Edens, otac lijepe Mallory nije baš aktivni sportista, ali je u priči o sportu možda i bitniji od samih takmičara. On je vlasnik Milwaukee Bucksa, a čini se da je na sve načine pokušao svoju osamnaestogodišnju kćerku zainteresovati za NBA košarku. Svoje prve trentke slave, Mallory je stekla upravo tokom NBA drafta kada je davala svoje prognoze.

Kendall Jenner

Kendall Jenner polusestra je mnogo poznatije Kim Kardashian, svastika Kanye Westa, ali i kćerka Brucea Jannera. Bruce Janner trenutno puni naslovnice američkih magazina zbog svojih ekstremnih plastičnih operacija, ali svojevremeno je bio veoma uspješan sportista. Na ljetnjoj Olimpijadi u Montrealu osvojio je zlatnu medalju u dekatlonu.

Jasmyn Wilkins

Jasmyn je kćerka bivšeg NBA košarkaša Geralda Wilkinsa, mlađeg brata mnogo poznatijeg Dominique Wilkinsa. Jasmyn Wilkins bila je miss Džoržije 2012. godine. Studira medicinu na Georgia State univerzitetu, a tokom školovanja bavila se i sportom ali i muzikom.

Diana i Alyonka Larianov

Posljednji unos na našoj listi donosi i poseban bonus. Naime nekadašnja NHL zvijezda Igor Larionov ima dvije kćerke i obje se moraju spomenuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.