Foto: EPA

Žele Juana Matu

Nakon Barcelone i Atletico želi Matu

Midhat Šljivak

Nakon što je interes za španskog veznjaka Juana Matu pokazala Barcelona, u igru za dovođenje sjajnog fudbalera uključio se i prvak Španije Atletico Madrid.

Mata nije zadovoljan svojom ulogom u Manchester Unitedu. Ima namjeru da napusti ekipu na kraju sezone, a interes za njegovim uslugama je izuzetno veliki.

Barcelona je pokazala veliki interes, ali problem je što katalonski gigant ne može dovoditi igrače prije januara 2016. godine. 

Atletico s druge strane nema nikakvih prepreka u dovođenju Mate, te navodno spremaju ponudu Unitedu u ljetnom prelaznom roku. United ponudu spremno čeka, ali za uzvrat žele sjajno veznjaka Jorgandžija Kokea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mata je član tima s Old Trafforda već godinu dana, a doveli su ga iz Chelseaja za 37 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.