Lani je Real slavio 6:1 u u Gelsenkirchenu

U Schalkeu se potajno nadaju osveti, ali realno...

Kada su "kraljevi" posljednji put gostovali u Gelsenkirchenu, odigrali su baš kraljevski. Real je slavio 6:1, ali se Schalke nije raspao. To je bio samo jedan u nizu poraza Schalkea u srazu sa klubovima iz Španije, od 15 utakmica dobili su samo dvije.

I večeras je Real u prednosti, ali teško je vjerovati da mogu ponoviti izdanje iz prošle sezone. Jedan od razloga leži u činjenici da Ancelotti ima dosta problema sa povredama, ne računa na Modrića, Ramosa, Rodrigueza, Khediru, Coentraa, upitnik je i pored Pepea. Uz to Real baš i ne briljira u prvenstvu posljednjih par kola. Tu su i problemi na privatnom planu najveće face, Cristiana Ronalda, njegova veza, pa slavlje rođendana nakon debakla u gradskom derbiju. Koliko te stvari mogu pomoći Schalkeu vidjet ćemo.

"Protiv Deportiva je Cristiano bio jako dobar, pogotovo u fizičkom djelu. Napredak je vidljiv i sada mu samo fali gol da bude onaj stari Cristiano. Već protiv Schalkea vjerujem da će prekinuti golgeterski post" poručuje Carlo Ancelotti.

U problemima sa sastavom je i Di Matteo. U autu je golman Fahrmann, Draxler je u procesu oporavka, Di Matteo ne može računati niti na Kolašinca, Goretzkog, Farfana, Obasija. Dobra je vijest kako se u ekipu vraća najbolji napadač Huntelaar. On je propustio tri zadnje utakmice u prvenstvu zbog isključenja, ali kazna ne vrijedi za evropske utakmice.

"Idemo na pobjedu, ali svjesni smo ko je sa druge strane terena. Bit će zanimljivo vidjeti gdje smo u ovom trenutku i koliko napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Real je pokazao određene slabosti u posljednjih nekoliko utakmica, vidjet ćemo možemo li ih mi iskoristiti" dodao je Di Matteo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.