Dok je Moyes bio trener

Neville: Pokušali smo u United dovesti Matuidija

Jedan od igrača kojeg je Manchester United silno želio dovesti za vrijeme Moyesovog mandata bio je francuski veznjak Blaise Matuidi, otkrio je Phil Neville.

Mlađi od braće Neville bio je pomoćnik Davida Moyesa u njegovom ne baš bajnom mandatu na klupi Crvenih đavola.

"Željeli smo dovesti Matuidija jer smo saznali da mu ugovor uskoro ističe. Malo je nedostajalo da uspijemo u svojoj namjeri, ali je ubrzo produžio vjernost PSG-u", rekao je Neville i dodao:

"S njim smo planirali riješiti neke nedostatke i učvrstiti našu veznu liniju. On je fudbaler koji fantastično pokriva prostor između dva kaznena prostora i naprosto nosi tim".

Koliko je Blaise Matuidi dobar igrač vidjelo se u mnogo navrata, posljednji put sinoć protiv Chelseaja gdje je bio jedan od boljih igrača na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.