Foto: EPA

Bundesliga

Golijada u Stuttgartu i nova pobjeda sve bolje Borussije

Edmir Škorić

Nogometaši dortmundske Borussije su u prvom susretu 24. kola njemačke Bundeslige slavili u Stuttgartu s 3:2.

Borussia je vezala treće pobjedu i već došla na 10. mjesto iako se donedavno grčevito borila za opstanak. 

Milioneri su slavili na gostovanju kod fenjeraša Stuttgarta. Švabe su ostale zakovane za dno sa 18 bodova i u veoma teškoj su situaciji. Vedad Ibišević i društvo su jednom nogom već zakoračili u niži rang…

Pierre-Emerick Aubameyang je u 25. minuti doveo Dortmunđane u vodstvo, ali je Stuttgart izjednačio samo sedam minuta kasnije.

Nuri Sahin je skrivio penal, a Florian Klein bio precizan s 11 metara. Opet je sedam minuta bio razmak između golova. 

U 39. minuti Ilkay Gundogan iskosa s desne strane pogađa za 2:1 i na kraju veliku pobjedu Borussije. Naš napadač, Ibišević, u igru je ušao u 72. minuti, no nije uspio pomoći svom timu.

Marco Reus je minutu prije kraja riješio sve dileme oko pobjednika, pogodivši za 3:1. Niedermeier je postigao drugi gol za domaće, no to je bio ujedno posljednji gol na meču.

Bundesliga, 24. kolo:
Stuttgart - Borussia D. 2:3 (Klein 32 - penal, Niedermeier 92/ Aubameyang 25, Gundogan 39, Reus 89)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.