Dvostruki aršini?

Novi Pazar traži reakciju FSS zbog transparenta 'Biće rata'

FK Novi Pazar saopštio je da očekuje hitnu reakciju Disciplinske komisije FS Srbije i svih organa koji vode fudbal u Srbiji, nakon skandaloznog ispada navijača Rada na današnjoj prvenstvenoj utakmici u Beogradu u kojoj je domaći sastav slavio sa 1:0.

Najvatreniji navijači tima sa Banjice danas su istakli transparent "Biće rata", a tokom meča sa Pazarcima uzvikivali su nacionalističke parole i palili zastave.

"Sudija i delegat utakmice morali su zbog toga da zaustave susret. Da se ovo desilo u Novom Pazaru vjerovatno bi se do sada proglasila vanredna situacija. Očigledno je da, kada je u pitanju Novi Pazar, aršini su sasvim drugačiji i sve je strašno kada mi nešto uradimo i sasvim je normalno da budemo kažnjeni pola prvenstva bez publike. Ako se Savez ogluši na ovaj alarmantni transparent i ne izrekne disciplinske mjere, obratićemo se organima FIFA", navodi se u saopštenju FK Novi Pazar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti