Na super mekanoj komponenti guma

Najbolje vrijeme u četiri dana postavio Grosjean

Na kraju četvorednevnih testiranja u Baraceloni, najbolje vrijeme je imao Lotus. Nakon jučerašnjeg u kojem je najbrži bio Maldonado, danas je najbolji bio Romain Grosjean.

Grosjen je bio najbrži računajući kompletan program na stazi Catalunya sa 1:24.067, ali u obzir treba uzeti činjenicu da je Francuz najbrži krug postavio na super mekanim gumama. Nico Rosberg je završio kao drugi sa dvije i pol desetinke zaostka, ali je vozač Mercedesa do svog najboljeg kruga stigao na sporijoj, tvrdoj komponenti guma Treći najbrži je bio Kvyat u Red Bullu.

Vozač koji je dobrim dijelom dana bio na vrhu poretka Carlos Sainz Junior nije mogao bolje od 1:25.604, što je na kraju bilo dovoljno za šesto mjesto. Felipe Nasr je u drugom dijelu dana odradio dosta dobar posao, Sauber je na kraju bio četvrti. Valtteri Bottas se plasirao na peto mjesto. Jenson Button nije izlazio na stazu, dok je najviše krugova opet iza sebe ostao Nico Rosberg - 129. Sada slijedi pauza od nekoliko dana, pa se bolidu ponovo vraćaju u Barcelonu od 26. februara do 1. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.