Ronaldo opasno naljutio Amerikance

Nikeov ultimatum za Cristiana Ronalda

Američka kompanija za proizvodnju sportske opreme Nike plaća Cristianu Ronaldu 7,6 miliona eura godišnje za korištenje njegova imidža, a prema stručnjacima za sportski marketing, ugovor je došao u pitanje i bio je blizu prekida.

Naime, portugalski fudbaler i prva zvijezda Real Madrida nedavno je lansirala liniju takozvane urbane obuće sa svojim logom CR7, što se ljudima i Nikeu nije svidjelo.

Najbolji fudbaler svijeta za 2014. godinu jedno je od glavnih zaštitnih lica Nikea, a upravo američka kompanija igraču Reala plaća ogromnu svotu kako bi nosio njihove kopačke. Portugalac je lansiranjem svoje linije obuće ušao u njihov poslovni segment, što je izazvalo turbulencije na relaciji Nike – Ronaldo. Amerikanci su taj potez protumačili nekorektnim i navodno zaprijetili raskidom ugovora.

Nike plaća Ronaldu 7,6 miliona eura godišnje za korištenje njegova imidža, a prema stručnjacima za sportski marketing, ugovor je došao u pitanje i bio je blizu prekida. Prema ugovoru, Ronaldo je obvezan nositi Nikeovu odjeću i obuću, što se kosi s lansiranjem CR7 cipela koje se, uzgred rečeno, proizvode ručno u Guimaraesu.

Nakon Nikeova ultimatuma, ipak je došlo do dogovora. Ronaldo će proizvoditi obuću koja se cijenom neće spuštati ispod stotinu eura, a prethodno je već pokrenuo liniju donjeg veša sa svojim logom koje se vrlo dobro prodaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.