Bayern slavio sa 4:1

Bavarci uhvatili zalet, ni Koeln se nije dobro proveo

Ekipa Bayerna u posljednje vrijeme doslovno hara Bundesligom i sve svoje protivnike ispraća kući sa punom mrežom. Najnovija žrtva zahuktalih Bavaraca je Koeln, koji je večeras na Allianz Areni poražen rezultatom 4:1.

Već nakon deset minuta bilo je 1:0, a pogodio je Schweinsteiger. Sedam minuta kasnije Ribery je sjajnim golom povisio na 2:0. Nadu gostima vratio je u nadoknadi prvog dijela igre Ujah, koji je smanjio na 2:1.

Ipak, drugo poluvrijeme donosi još dva gola Bavaraca koji su rvo preko Robbena u 67. minuti došli u vodstvo od 3:1, da bi konačnih 4:1 u 75. minuti postavio Lewandowski.

Bila je ovo osamnaesta pobjeda Bayerna u 23 odigrane utakmice, što je i više nego dovoljno za sigurnu prvu poziciju na tabeli Bundeslige. Inače, bavarski gigant u posljednje tri ligaške utakmice ima nevjerovatnu gol razliku 18:1...

Bundesliga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern - Koeln 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.