Hrvatski internacionalac

Bivši igrač Splita potpisao za Zrinjski

HŠK Zrinjski angažovao je novo pojačanje za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH. 

Saradnju sa mostarskim timom dogovorio je 23-godišnji hrvatski internacionalac Marko Tešija, koji će pojačati konkurenciju u veznom redu.

"Sa Tešijom smo dogovorili saradnju do ljeta 2017. godine, ali obzirom da je stigao na zadnji dan prijelaznog roka potpisao je amaterski ugovor do kraja sezone. U narednim danima ćemo redefinirati njegov status i potpisati ugovor sukladno dogovoru", kazao je za SportSport.ba Ranko Šulenta,  izvršni dopredsjednik Zrinjskog. 

Inače, Tešija je tokom dosadašnje karijere nosio dresove Splita, Dugopolja i Zadra, a također nastupao je za U19 i U20 selekciju Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.