Michael McIndoe je samo za jednu noć znao potrošiti 40.000 funti na šampanjac

Bivši fudbaler optužen za prevaru saigrača vrijednu 30 miliona funti

M. Skaka

Nekadašnji igrač Wolvesa i Coventryja, Michael McIndoe pod istragom je za prevaru većeg broja zvijezda iz Premier lige vrijednu ukupno 30 miliona funti.

Bivši fudbaler uspio je ubjediti više od 300 kolega da ulože novac u projekat koji je garantovao 20% povrata na investiciju. Međutim, tridesetpetogodišnjak je proglasio bankrot uz dug od čak 3 miliona funti.

McIndoe je navodno novac potrošio na provod. Plaćao je iznajmljivanje vile čak 27.000 funti sedmično, a za jednu noć je znao potrošiti 40.000 funti na šampanjac, javlja Daily Mail. Živio je u apartmanu hotela Mayfair vrijednom 4000 funti sedmično, a uz to je plaćao i stan u Londonu oko 150.000 funti godišnje.

Prevara je bila uvjerljiva zato što je McIndoe u styartu zaista isplaćivao 20% od uloženog novca u mjesečnim ratama.

“Bio je vrlo uvjerljiv, tvrdio da je novac investiran u zlato i nekretnine.”, rekao je jedan neimenovani igrač kojeg je McIndoe prevario. “Ljudi su mu vjerovali zato što je zaista plaćao, ali odjednom je zaustavio sve isplate. Govorio nam je da čekamo i budemo strpljivi i da ćemo biti bogati.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.