Foto: EPA

Slavili i Milioneri

Freiburg izbacio Köln, Mujdža konačno starter

Prolaz u četvrtfinale DFB Pokala osigurao je i Freiburg, koji je večeras bez mnogo problema savladao Köln rezultatom 2:1. 

Freiburg je vodstvo imao već nakon 11. minuta igre, a radost domaćim navijačima donio je Ujah. Fudbaler Kölna u 18. minuti nije se najbolje snašao u svom šesnaestercu, te je nespretno glavom pogodio vlastitu mrežu. 

Samo minutu kasnije Freiburg je uspio povisiti prednost. Ovaj put mrežu Kölna zatresao je Darida, a vrijedi istaći da isti igrač u 67. minuti nije uspio realizirati jedanaesterac. Konačnih 2:1 u 89. minuti susreta postavio je Deyverson. 

Mjesto u početnoj postavi konačno je našao bosanskohercegovački reprezentativac Mensur Mujdža koji je u 60. minuti zbog povlačenja dobio žuti karton.

Pobjedu u četvrtfinalu ostvarila je i Borussia Dortmund. Tim Jurgena Kloppa slavio je nad Dynamo Dresdenom rezultatom 2:0, a mrežu je pogađao Immobile. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Ujah A. (Own goal) Freiburg 1-0 Köln - 03-03... by Match-Interview

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.