Vile vrijedne desetine miliona

Top 10 najskupljih domova slavnih fudbalera

A. Haznadarević

Kako samo od jednog ugovora zarade pravo bogatstvo, najpoznatiji fudbaleri imaju mogućnost da žive potpuno luksuznim životom. To svakako znači da su ovi jako dobro plaćeni sportisti vlasnici nekih od najzanimljivijih nekretnina. U nastavku, donosimo pregled deset najskupljih domova slavnih igrača.

10. Lionel Messi

Iako se smatra najvrednijim igračem na svijetu, te generalno možda i najboljim svih vremena, Leo Messi je vlasnik tek 10. vile po vrijednosti u svijetu fudbala. Njegova "ekološka vila" praktično je još uvijek u izgradnji, a cijeli projekat je dospio u javnost budući da se radi o jako zanimljivom dizajnu inspirisanim fudbalom. Cijelo imanje iz visine izgleda kao fudbalski teren, a arhitekti prilikom dizajniranja same vile su inspiraciju pronašli u fudbalskoj lopti. Koliko će koštati do samog završetka izgradnje, to svakako nije poznato, pa je otvorena mogućnost da se na kraju nađe na nekoj od viših pozicija ove liste.

9. Kaka (3 miliona funti)

Nakon dolaska u Real Madrid iz Milana 2009. godine, brazilski internacionalac je kupio kuću u vrijednosti od 3 miliona funti. Poznato je da se ovo zdanje nalazi u blizini domova drugih igrača koji su također vlasnici nekretnina u luksuznom naselju Madrida. Zanimljivo je da je nakon dolaska u Real Gareth Bale upravo ovu vilu iznajmio od Kake za mjesečnu rentu od 10.000 funti.

8. Andres Iniesta (4,6 miliona funti)

Druga Barcelonina zvijezda na listi koja je lično učestvovala u kreiranju doma. Zdanje vrijedno 4,6 miliona funti sadrži 5 spavaćih soba, bazen, pa čak i kapelu. Svoje ime, broj i grb Barcelone je izgravirao na ulazu u kuću.

7. Mario Balotelli (4,86 miliona funti)

Sedma na listi našla se vila u vlasništvu aktuelnog napadača Liverpoola Marija Balotellija. Objava oglasa izdavanja ovog zdanja bio je jedan od prvih ozbiljnih znakova da italijanski napadač definitivno napušta Manchester City, što se na kraju i dogodilo. Vila inače ima četiri spavaće sobe, zatvoreni bazen, kino i još mnogo toga.

6. Cristiano Ronaldo (6 miliona funti)

Iako se trudi da uvijek bude prvi u svemu, dom Cristiana Ronalda se našao tek na šestoj poziciji. Očekivano, njegova vila sadrži mnogo toga poput 7 spavaćih soba, 8 kupalila, više dječijih igraona, sobe za trofeje, zatvorenog bazena i slično, a logotipi "CR7" krase zidove.

5. Frank Lampard (7 miliona funti)

Jedan od najbogatijih fudbalera Frank Lampard, također živi u više nego luksuznoj građevini izgrađenoj u klasičnom stilu. Upravo izgled vile prikazuje njegov kompletan stil koji naginje aristokratskom, a pored toga ovo zdanje se može pohvaliti s mnogo čim kao što je 9 spavaćih soba, 12 kupatila, tenisko igralište, svoje pristaništem za čamce itd.

4. John Terry (7,5 miliona funti)

Odmah iznad bivšeg timskog kolege i druge legende Chelseaja, na listi se našlo i ime Johna Terryja i njegovo zdanje. Kapiten londonskog kluba u svom domu ima i podzemni akvarijum, kino salu sa 34 sjedišta i drugi luksuzni sadržaj, a zanimljivo da je ovu kuću napravio odmah pored kuće u kojoj je prije živio sa porodicom. Nakon selidbe, stari dom je prodao za 5,5 miliona funti.

3. Didier Drogba (14,5 miliona funti)

Među 3 najskuplja fudbalerska doma s pravom je uvršteno imanje još jedne Chelseajeve legende Didiera Drogbe, čija izgradnja ga je koštala čak 14,5 miliona funti. Vila izgrađena 2007. godine sadrži 7 spavaćih soba, 8 kupalila, više dječijih igraona, sobe sa trofejima, te zatvoreni bazen. Kuću je zadržao u svom vlasništvu i nako odlaska iz Chelseaja, što se ispostavilo kao pun pogodak prilikom povratka u voljeni klub početkom aktuelne sezone.

2. Wayne Rooney (17,83 miliona funti)

Najplaćeniji igrač Manchester Uniteda i jedan od najplaćenijih igrača na svijetu općenito Wayne Rooney, na svoj dom u Cheshireu je dao čak 17,83 miliona funti. Na imanju se nalaze dvije kuće, od kojih je manja predviđena za porodicu i goste koji dođu u posjetu. U komšiluku se nalaze još vile Rija Ferdinanda, Robina Van Persieja, Petera Croucha i igrača kriketa Freddieja Flintoffa.

1. David Beckham (30 miliona funti)

Prvo i najskuplje imanje jednog fudbalera, skupocjeno je zdanje Davida Beckhama. Slavni penzionisani veznjak sa svojom porodicom živi u vili koja se nalazi u centralnom Londonu, a koja je generalno jedna od najvećih u prijestolnici Engleske. Beckhamovi mogu uživati u pogodnostima kakve nosi 8 spavaćih soba, 7 kupatila, fudbalski teren sa umjetnom travom, potpuno opremljeni spa centar, modna pista, salon za uređenje noktiju, a u vili postoji čak i zvučno izolirana soba panike, kao i tajni ulaz sa podzemnim tunelima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.