Hrvatski derbi bez pobjednika

Asistencija Sušića, Dinamo se izvukao u Splitu

Midhat Šljivak

Veliki hrvatski derbi u 25. kolu HNL-a odigrali su u Splitu Hajduk i Dinamo, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo (1:1).

Derbi je kao i uvijek donio dosta uzbuđenja, a oba pogotka su postignuta u finišu utakmice.

Hajduk je poveo u 74. minuti. Asistenciju Tina Sušića u pogodak pretvara Balić za veliko slavlje Splićana i vodstvo od 1:0.

Kada su svi mislili da će Hajduk pobijediti Dinamo, gosti iz Zagreba u četvrtoj minuti nadoknade. Portugalac Machado je sjajnim pogotkom postavio konačnih 1:1.

Sušić je u Hajduku igrao do 88. minute, Avdija Vršajević je odgirao kompletan meč, dok je Armin Hodžić ušao u drugom poluvremenu kod Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.