Fudbaler Širokog za SportSport.ba

Zakarić: Želimo ostati na prvom mjestu

Fudbaler zagrebačkog Dinama na posudbi u Širokom Brijegu, Goran Zakarić, govorio je za SportSport.ba uoči utakmice koju će njegov tim odigrati protiv Mladosti iz Velike Obarske.

Prošle sedmice su Širokobriježani u Bijeljini slavili sa 3:1 i tako gotovo sigurno osigurali plasman u polufinale Kupa BiH.

"Mi smo napravili dobar rezultat u Bijeljini, gde smo slavili sa 3:1. Ta tri gola su za nas veliko olakšanje pred revanš i sigurno da imamo odličan rezultat i da će nam biti lakše da ispunimo svoj prvi cilj, a to je plasman u polufinale", rekao je Zakarić, koji je ipak pozvao na oprez:

"Kup je takmičenje u kojem se često dešavaju iznenađenja i baš zbog toga se, bez obzira na rezultat iz prvog susreta, Mladost mora respektovati. Vjerovatno ćemo danas igrati u kombinovanom sastavu, ali će se momci na terenu potruditi da već u prvom poluvremenu s jednim ili dva pogotka riješe pitanje pobjednika".

Široki Brijeg je u nedjelju na Pecari remizirao sa Željezničarom (0:0), a Zakarić remi na domaćem terenu ne gleda kao tragediju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi kiksaju, vidjeli ste to. Kiksalo je Sarajevo, kiksao je i Zrinjski i mi smo ostali posljednji na rasporedu tog dana da kompletiramo 17. kolo. Sigurno je da Željezničar nije lagan protivnik i to je tim koji nikada ne treba otpisivati. Oni su došli po bod, borili su se i uspjeli u tome. Bilo bi dobro da smo osvojili tri boda, ali ima još mnogo da se igra. Naš cilj je završiti na prvom mjestu i dat ćemo sve od sebe da ga i ispunimo", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Goran Zakarić, sjajni fudbaler Širokog Brijega.

Široki će od danas u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH dočekati Mladost, a meč je na rasporedu od 15:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.