Husref Musemić pred Olimpic

„Pobjeda nam je potrebna za miran odlazak na pauzu“

Nikada Sloboda na Tušnju nije savladala Olimpic. Bilo je neriješenih ishoda, ali slavlja nikada. Ni u Sarajevu!

Prilika za prekid neugodne tradicije je utakmica 18. kola koja se sutra od 15.30 igra na Tušnju.

„U trenerskom poslu svaka naredna utakmica je najvažnija, pa tako i ova“, reći će Husref Musemić.

Njegov tim igra veoma dobro, bar tako kazuju pokazatelji iz utakmica sa Travnikom i Čelikom. Statistički Sloboda je osvojila itekako bitna četiri boda uz gol razliku 6:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Olimpic je sigurno respektabilan protivnik. Peti su na tabeli, a i polufinalisti su Kupa BiH. Možda će za njih otežavajuća okolnost biti ta što su u osam dana odigrali tri utakmice, ali to i ne mora ništa da znači. Nama je potrebna pobjeda kako bi u miru otišli na pauzu. Poslije Olimpica pred nama je 14 dana pauze. Vjerovatno ćemo otići van Tuzle, jer na Tušnju nećemo moći trenirati zbog utakmice mladih reprezentacija BiH – SAD-a“, kaže Musemić. 

Sastav koji pobjeđuje ili dobro igra obično se ne mijenja. Musemić bi u sudaru sa Vukovima sa Otoke mogao promijeniti samo Jasmina Moranjkića, koji se žali na povredu zadnje lože. Ostali su u punom pogonu i žele svoje vjerne navijače obradovati sa novom pobjedom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.