Rudar želi pobjedu

Plavčić: Skautirali smo Mladost, želimo ostati neporaženi

Sutra je sigurno praznik nogometa u Kaknju, gradski derbi koji budi veliki interes navijača za utakmicu sezone kako su je pojedinci nazvali.

Vitežanin Valentin Plavčić, pod čijim vodstvom "Zeleno-crni" nisu pretrpjeli poraz, spreman je za najveću utakmicu u svom novom mandatu. Plavčić smatra da njegova nova, mnogo jača i pouzdanija ekipa, može zaustaviti domaćine, iako oni imaju prednost domaćeg terena, koji je u tri dosadašnja dvoboja gradskih rivala imao presudni značaj. Optimizam ovog mladog stručnjaka još više je podigla dobra igra njegove momčadi protiv jake ekipe Radničkog, kao i atmosfera i raspoloženje igrača.

-Igrači koji su došli u polusezoni dobro su odigrali na premijeri protiv Radničkog, posebno na taktičkom planu. Što se tiče utakmice protiv Mladosti, mislim da bi trebala biti jedna dobra nogometna predstava u kojoj bi navijači trebali uživati i profitirati. Mladost ima dobru ekipu, najavili su ulazak u Premijer ligu i to treba respektirati. Doveli su premijerligaška pojačanja od kojih su mnogi radili sa mnom u Vitezu. To su dobri momci, dobri igrači s kojima ću se rado susresti. Mladost isto tako ima i svoje slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti jer smo ih dobro skautirali. Mi u Doboj odlazimo da damo svoj maksimum. Kao što sam najavio prije početka nastavka prvenstva, mi ćemo na svakoj utakmici ići na pobjedu .Tako ćemo se i ovaj put ponašati i pokušati pobijediti, a ovom prilikom pozivam sve navijače Mladosti i Rudara da dođu na utakmicu i da uz dobru nogometnu predstavu i korektno navijanje proslavimo prvi dan proljeća i svi skupa velikim pljeskom pozdravimo ekipu koja taj dan trijumfuje, riječi su trenera Rudara Valentina Plavčića.

Kakanjski gradski derbi koji počinje u 15 sati, povjeren je premijerligaškom sucu Muameru Burekovićuiz Zenice. Pomoćnici će biti Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Tarik Kečo iz Sarajeva. Dodatni suci su Ermin Sivac iz Zenice i Edis Zukić iz Srebrenika, a četvrti Sanel Herceglija iz Sarajeva. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.