Kapo:Uz pravi spektakl do pobjede nad Rudarom

Trener Mladosti uoči gradskog derbija

Kapo:Uz pravi spektakl do pobjede nad Rudarom

Dino Kurbegović

Odavno jedan sportski događaj nije pobudio ovoliku pozornost kao što je sutrašnji derbi između gradskih rivala Mladosti i Rudara. Nema dvojbe da će tribine stadiona u Doboju kod Kaknja biti dupke pune i da će se tražiti karta više

Utakmica između Mladosti i Rudara, donedavna dva bratska kluba, a sada ljuta rivala, ima poseban značaj, po mnogo čemu je specifična. Pojačana momčad Mladosti, predstavlja najveće iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva i po mnogima spada među najozbiljnije kandidate za premijerligaško društvo. Ako je suditi po dosadašnjim rezultatima i činjenici da igra pred svojom publikom, Mladost je u blagoj prednosti u sutrašnjem dvobuju. Međutim, u derbi se ulazi bez etiketiranog favorita.

To se može zaključiti i po izjavi šefa stručnog štaba Nijaza Kape, koji respektira ekipu Rudara.

Uz sve uvažavanje našeg protivnika, mi idemo na pobjedu jer imamo obvezu prema svemu onome što smo dosad uložili i postigli. Očekujem dobru igru, pravi spektakl kakav još nije viđen u dvobojima naša dva kluba. Naravno, želja mi je da ostvarimo cilj, ali isto tako da derbi protekne u korektnom nadmetanju i bez incidenata. Pozivam navijače i jednog i drugog kluba da budu dostojanstveni i da svojim korektnim navijanjem doprinesu da ova predstava bude uistinu veličanstvena. Ko će biti bolji pokazat će teren i neka sve protekne u sportskom duhu, kaže trener Mladosti Nijaz Kapo, koji naravno, s puno emocija dočekuje gradski derbi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva utakmica jesenas odigrana na stadionu Rudara završena je pobjedom zeleno-crni nad Mladosti rezultatom 2:0, sigurno da će domaćini htjeti revanširati se za poraz u prvom dijelu prvenstva. Mladost trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli sa 31 bodom, dok je Rudar na sedmoj poziciji sa 28 bodova.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.