Foto: EPA

Borussia slavila u Minhenu

Bayern izgubio na Allianz-Areni, nije čak ni postigao gol

E. Škorić

Nogometaši Borussije Moenchengladbach iznenadili su na Allianz-Areni minhenski Bayern.

Bayern je imao samo jedan poraz u sezoni do večeras i to u gostima kod Wolfsburga, a po prvi put su ove sezone poraženi i na Allianz-Areni.

Iako veliki favoriti, domaći nogometaši ostali su bez ijednog boda u meču sa Borussijom.

Bernat i Robben su na samom početku prijetili Sommeru, ali nisu bili precizni. No, zato jeste Raffael na drugoj strani, pa je u 30. minuti volejom loptu poslao u mrežu na ubačaj Patricka Hermanna.

Tri minute kasnije Bastian Schweinsteiger je šutirao, ali je Sommer opet siguran. U nastavku do 77. minute bez uzbuđenja, a onda novi šok za domaće.

Raffael je sjajno primio loptu poslije ubačaja Christopha Kramera, te je prizemnim udarcem matirao Manuela Neura za veliku pobjedu gostiju, koji sada imaju 47 bodova i zauzimaju treće mjesto.

Bayern je i pored poraza, naravno, ostao lider, te još uvijek ima ogromnih 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Wolfsburg. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 26. kolo:
Bayern - Borussia M. 0:2 (Raffael 30, 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.