Bljesak

Predstavljen novi trener Zrinjskog

Marinović: Čast je biti trener Zrinjskog ali i obaveza

Vinko Marinović i zvanično je predstavljen kao novi trener HŠK Zrinjski.

Sa mostarskim timom Marinović je dogovorio saradnju do ljeta 2016. godine i tako je postao treći trener na klupi aktuelnog prvaka ove sezone, nakon Branka Karačića i Miše Krstičevića.

"Kao trener uvijek pokušavam izvući maksimum i mogu samo obećati da ću dati svoj maksimum. Zrinjski je veliki klub i meni je velika čast što sam dobio ovakvu priliku, ali i obaveza. Smatram da je prvenstvo još uvijek otvoreno, odigrana su tek tri kola i Zrinjski kao klub mora ići na najviše domete. Vjerujem da su ovi igrači najbolji u BiH, njima ću to također kazati”, kazao je Marinović na konferenciji za medije, a potom nastavio: 

“Od svojih pomoćnika tražit ću uvid u stanje ekipe, jer nemamo puno vremena. Nakon ove pauze predstoji nam devet utakmica u aprilu, dakle stalni ritam srijeda-subota. Naravno da je na meni sva odgovornost i prihvatam je, ali isto tako trebam se malo bolje upoznati s ekipom”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Marinović će debi na klupi Zrinjskom imati u susretu protiv Željezničara, koji je na rasporedu 4. aprila.

“To jeste derbi, ali i da igramo protiv nekog ‘lakšeg’ protivnika ne bih imao nikakve garancije da ćemo pobijediti. Možda je u neku ruku i dobro što mi je to prva utakmica, jer ona nam može puno toga donijeti”, zaključio je novi trener Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.