Jochen Schneider napušta Švabe

Ibiševićev Stuttgart ostao bez sportskog direktora

Sportski direktor Stuttgarta Jochen Schneider od naredne sezone više neće obavljati tu funkciju.

Ovaj 44-godišnjak je u Stuttgartu proveo šesnaest godina, a njegova odluka o odlasku je konačna.

"Drago mi je i ponosan sam što sam bio u mogućnosti tako dugo raditi u klubu poput Stuttgarta. Međutim, došlo je vrijeme za rastanak. Za ovaj korak sam se odlučio prije nekoliko sedmica i moja odluka je konačna", rekao je Schneider.

"On je veliki profesionalac i stručnjak. Bila nam je čast surađivati sa Schneiderom sve ove godine. Poštujemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje u budućnosti", istakao je predsjednik Švaba Bernd Wahler.

Stuttgart se u Bundesligi nalazi u vrlo teškoj situaciji i sve su manje šanse da će slavni klub i sljedeće sezone biti u društvu prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.