Stuttgart nemoćan u Leverkusenu, Ibišević nije nastupio

Potop Švaba

Stuttgart nemoćan u Leverkusenu, Ibišević nije nastupio

Stuttgart je u okviru 25. kola gostovao Bayer Leverkusenu, gdje se nije dobro proveo. Apotekari su slavili sa 4:0 i tako gostima dodatno otežali borbu za opstanak.

Stuttgart nije loše otvorio meč. Nekoliko puta su gosti bili u dobroj situaciji da dođu u vodstvo, ali su svaku propustili. Kazna je stigla u 32. minuti kada je neviđenu nesmotrenost odbrane Stuttgarta kaznio Wendell. Brazilac je pogodio za 1:0, da bi samo četiri minute kasnije prednost uduplao Drmić.

Drugo poluvrijeme mnogo bolje otvara Leverkusen koji do šezdesete minute rješava svaku dilemu oko pobjednika u ovom susretu. Prvo je u 50. minuti pogodio Bellarabi, da bi konačnih 4:0 devet minuta kasnije svojim drugim golom postavio Josip Drmić.

Vedad Ibišević nije ulazio u igru u Stuttgartovom dvanaestom porazu u sezoni. U sastavu Bayer Leverkusena nije bilo Emira Spahića.

Apotekari su ovom pobjedom zasjeli na treće mjesto Bundeslige sa 42 osvojena boda, dok je Stuttgart ostao fenjeraš sa samo 20 bodova, pet manje od bezbjedne zone.

Bundesliga, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer Leverkusen - Stuttgart 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.