Balkanska liga

Bavčić ubacio 25 poena, Priština pred finalom

Edmir Škorić

Sigal Priština je na pragu finala Balkanske košarkaške lige.

Sigal Priština je na svom parketu u prvoj polufinalnoj utakmici savladala ekipu Kozuv sa 85:61,  što je svakako velika prednost za tim u kojem nastupa i bh. košarkaš Edin Bavčić uoči revanša u Gevgeliji.

Kozuv je u manje od minutu ubacio pet poena na početku, ali Sigal radi 15:0 seriju i uz pomoć Bavčića dolazi do potpunog preokreta, te uvjerljive pobjede na kraju.

Da je Bavčić zaista odigrao sjajan meč, najbolji je pokazatelj da je ubacio 25 poena uz 12 skokova, te da je njegov tim imao 44 ubačena poena u reketu naspram tek 20 gostiju.

Pored Bavčića, dobar je bio i Dardan Berisha, koji je ubacio 17 poena uz devet skokova i šest asistencija. Na drugoj strani je Filip Sepa ubacio 11 poena, koliko i Aleksej Nešović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.