U prvenstvenim susretima

Plavi u Mostaru nisu slavili od oktobra 2010. godine

Adnan Beganović

Derbi 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru će odigrati Zrinjski i Željezničar.

Biće to 26. susret ova dva kluba otkako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine učestvuju klubovi s područja cijele Bosne i Hercegovine, a Plavi s Grbavice su imali više uspjeha.

U dosadašnjih 25 odigranih susreta Željezničar je slavio 11 puta, šest puta su slavili Plemići, dok je osam susreta završeno bez pobjednika. Ukupna gol razlika je na strani ekipe s Grbavice (39:28). Najubjedljiviju pobjedu Željezničar je slavio u sezoni 2003/2004 i to u Mostaru (5:1), dok je najubjedljivija pobjeda Plemića 3:1 iz sezone 2008/2009.

Kada su u pitanju susreti odigrani u Mostaru onda je statistika na strani Zrinjskog. U Mostaru su se ova dva rivala sastali 12 puta, Plemići su slavili u pet navrata, Željezničar je upisao dvije pobjede, dok je pet susreta završilo bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji susret odigran u Mostaru okončan je pobjedom domaće ekipe (2:1), dok su Plavi posljednji put puni plijen iz Hercegovine donijeli 31. oktobra 2010. godine kada su slavili s minimalnih 1:0.

Kompletnu statistiku možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.