Pjanić Enriqueova želja

Oni su najveće želje Barcelone u predstojećem prelaznom roku

A. Haznadarević

Predstojeći prelazni rok po svemu sudeći će donijeti pregršt velikih i zanimljivih transfera, a kako to sve obično ne može proći bez slavne Barcelone, i ovoga puta Katalonci imaju "na piku" nekolicinu fantastičnih igrača. Rejting ovog kluba je takav da su ranije sami igrači znali prekidati pregovore sa svim ostalim klubovima kada bi Barcelona pokazala svoj interes, pa su dobre šanse da i ovog ljeta Liverpool, Arsenal, Manchester United, pa možda čak i Real ostanu razočarani. Najsvježija lista želja tima sa Camp Noua pojavila se u medijima, te je izazvala veliku pažnju.

Felipe Anderson

Mladi, 21-godišnji ofanzivac Lazija, već je zaludio čelnike Chelseaja i Manchester Uniteda, a ni Barcelonini nisu ostali imuni na njegovih 9 golova i 7 asistencija i ogromnu perspektivu. Njegov angažman bi mogao koštati oko 15 milionaeura, što i nije prevelika suma za takve klubove.

Mateo Kovačić

Mladi Hrvat koji je 2013. godine postao igrač Intera, i dalje privlači veliku pažnju finansijski jačih klubova svojim odličnim nastupima. Osim dobre kontrole lopte i sjajnog pregleda terena, njegova mladost je nešto što se posebno sviđa velikanima, budući da tek idućeg mjeseca puni 21 godinu.

Paul Pogba

Najtraženiji igrač na svijetu, ali istovremeno i najskuplji koji će ovog ljeta najvjerovatnije promijeniti klub. Zainteresovanih za Juventusovog veznjaka je mnogo, ali samo minimalan broj klubova je dovoljno finansijski jak da ga dovede. Real je najveći pretendent za angažman Francuza, a prema listi želja Barcelone koju su donijeli strani mediji, čini se da će i Katalonci ozbiljno vrebati svoju priliku bez obzira na prilično nenormalnu cijenu Pogbe koja je najveći problem za sve.

Miralem Pjanić

Bosanskohercegovački majstor sredine terena u svom posljednjem intervjuu za italijanske medije je istakao da je znao da ga žele Barcelona, PSG i Bayern kada se odlučio na produženje ugovora s Romom. Stvari su se sada očigledno promijenile kada su on i Roma u pitanju, te je popularni Mire spreman za novo, trofejima okićenije poglavlje u karijeri, dok se i lista klubova koji ga žele u mnogome povećala. Ipak, Barcelona je čini se ostala jako zagrijana za njegovo dovođenje, a to je i logično znajući da na klupi ima bivšeg Miralemovog trenera Luisa Enriquea, te da on sam i dalje igra na fantastičnom nivu. Da li će Barca pokvariti posao Liverpoolu i preoteti "Gerrardovog nasljednika", kako ga zovu, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.