Turnir "Rukomet je moja budućnost"

Bh. juniori savladali selekciju Makedonije

Rukometna juniorska reprezentacija BiH ostvarila je prvu pobjedu na tradicionalnom turniru "Rukomet je moja budućnost" koji se održava u Bugojnu. 

Izabranici Jasmina Mrkonje bili su za nijansu bolji protivnik od selekcije Makedonije, a rezultat na poluvremenu glasio je 19:18 u korist našeg nacionalnog tima, da bi na kraju slavili sa 34:33.

Najefikasniji igrači u našim redovima bili su Bašić sa devet, te Lončar sa osam pogodaka, dok su u redovima Makedonaca najraspoloženiji bili Velkovski i Kuzmanovski sa devet pogodaka. 

Nakon današnje pobjede reprezentacija BiH takmičenje u svojoj grupi okončala je na trećoj poziciji, a već sutra na rasporedu je utakmica sa Slovačkom za plasman od petog do osmog mjesta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.