Učinak potencijalnih Zmajeva

Adnan Beganović

Proteklog vikenda su se širom svijeta igrala nacionalna prvenstva, a potencijalni bh. reprezentativci su imali solidnu minutažu, no bez nekog značajnijeg učinka, izuzmemo li asistencije Ermina Zeca i Riada Bajića.

Ivan Martić (Verona)

Njegova Verona u 29. kolu italijanskog fudbalskog prvenstva na domaćem terenu nije uspjela savladati Cesenu. Nakon 90 minuta bilo je 3:3, a ovaj meč sa klupe je promatrao Ivan Martić.

Josip Kvesić (Željezničar)

U derbiju 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je uzeo bod na gostovanju kod Zrinjskog, a Kvesić je sasvim korektno odradio svoj posao.

Goran Zakarić (Široki Brijeg)

Njegov Široki nastavio je pohod ka tituli, a u pobjedi nad Slobodom mladi Zakarić je odradio 90 minuta i to asvim solidno.

Adis Hušidić (LA Galaxy)

U okviru 5. kola MLS-a LA Galaxy je pretrpio poraz na gostovanju kod Whitecapsa (2:0), a popularni Baggio je igrao cijeli susret.

Mario Vrančić (Paderborn)

Paderborn je poražen na gostovanju kod Herthe (2:0), te sve više klizi ka "cvajti". Vrančić je na terenu proveo svih 90 minuta i to je u ovom trenutku za njega najvažnije.

Eldin Hadžić (Real Zaragoza)

Tenerife i Real Zaragoza su u 32. kolu Segunde podijelili bodove, a u zapisniku gostujuće ekipe nije bilo našeg Hadžića, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao šest golova.

Aidin Mahmutović (FC Viktoria Plzeň)

Viktoria Plzen je u 22. kolu češkog prvenstva savladala Banik Ostravu (2:0). Mahmutović je igrao 75 minuta, no nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Asmir Suljić (Ujpest)

Ujpest je na domaćem terenu pretrpio minimalni poraz (1:0) u duelu sa Videotonom, a nekadašnji fudbaler Sarajeva igrao je svih 90 minuta.

Riad Bajić (Željezničar)

Željezničar je u derbiju 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru remizirao sa Zrinjskim, a Riad Bajić je upisao asistenciju i bio je jedan od najboljih igrača Plavih.

Ermin Zec (Balikesirspor)

U okviru 26. kola fudbaleri Baliksehirspora su poraženi na domaćem terenu od Mersina (3:1), te su tak osvoje izglede za ostanak u društvu najboljih turskih klubova sveli na minimum. Naš Ermin Zec pružio je solidnu partiju, te je upisao asistenciju kod jedinog pogotka svoje ekipe. Inače, Zec je u drugom dijelu sezone postigao tri gola i imao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.